Missa inte årets Byaloppis


e


Byaloppis i Moskosel blev en braksuccé

Vem hade kunnat ana att det skulle bliv så stort ?

Det har väl knappt gått någon förbi att det var Byaloppis i Moskosel  lördagen den 25 juli.   Det kom folk från när och fjärran. Loppisen skulle börja  10.00  Men redan  09.00 var det mycket folk som  ville  fynda.    Café Navet  serverade våfflor, fika och smörgåsar under dagen. Personalen på  Café Navet berättar att det kom så mycket folk att allt tog slut. Stämningen denna dag i Moskosel var magisk. Många passade på att besöka vår Digitala Lanthandel och som en besökare sa:   Moskosel har vuxit och ligger nu i frontlinjen gällande den digitala världen  men också i engagemang och en otrolig kämparglöd att få till stånd förändringar.  Moskosel Framtid vill tacka Aktivitetsgruppen och alla besökare som gjorde denna fantastiska dag möjlig


Moskosels Aktivitetsgrupp bestående av :

Trea Van Dijken

Det var med spänning vi inväntade loppisdagen. Skulle det bli en flopp och dessutom regn ? Det blev en fantastisk dag . Det är den här sidan av Moskosel vi vill visa upp. Det Nya moskosel.

Sofi Lundberg Nilsson

Under ledning av Sofi har aktivitetsgruppen rott detta i land. Dagen  kunde inte ha fått bättre utfall menar hon.

Nina Uutisalo

Dagen blev en succé. Allt gick som planerat . Att detta skulle bli så stort hade jag inte förväntat mig. Med facit i handen så ser det ljust ut till att detta kommer att blir en återkommande dag i Moskosel

Joanna Lidström

Detta var precis vad vi behövde i Moskosel.
Det var också dagen man kunde träffa människor som man inte sett på åratal.

Anna Jacobsson

Lördagen blev en väldigt lyckad dag.  Många människor och en mycket trevlig stämning.  Det är inte otroligt att vi kör nästa sommar igen, för vi har bara fått positiv feedback.

Vi känner oss delaktiga

När jag pratar med Isac, Nellie, Kersti och Daniel blir jag lite rörd. Allt de berättar har varit Moskosel Framtids mål hela tiden. Dom tyckte att Loppisdagen var  ett mycket bra initiativ.  De hoppas att det blir ett återkommande  arrangemang. Familjen hade en mycket  trevlig dag med några fynd.  Samtalet glider in på den utveckling som skett i Moskosel och vad det betyder för familjen. Kersti berättar att familjen spenderar all sin fritid i Malmesjaur där de har sommarstuga. Innan Butiken öppnade var det mycket planerande innan vi kunde åka till stugan. Nu kan vi bara sätta oss i bilen och åka iväg. För allt vi behöver finns i Moskosel. Dessutom känner vi oss mycket väl mottagna i Moskosel  och att vi är delaktiga . Så var det inte förr.


Magi i Moskosel

Berta Holmström och Mia Brännström har stor erfarenhet av loppisar. De åker runt i Norrbotten på loppisar och säljer. 
Loppisen i Moskosel kändes annorlunda säger Berta. Engagemang och en framtidstro  Det finns en styrka nu i byn som är påtaglig. Vad som sker i Moskosel  är ren magi.  Att bygga upp allt detta på ideell basis är otroligt. Mia avslutar med att säga att blir det loppis i Moskosel nästa år så kommer de.Centern på besök 

Centerpartiets gruppledare Bjarne Hald kom på besök förra veckan.  Vi hade trevligt samtal och vi visade honom runt och berättade om våran process. Var efter Bjarne Hald säger:
-Ni gör en verkligen skillnad för bygden, nästa så att om man byter ut Centerpartiet i visionen nedan så skulle det kunnat vara hämtat från Er.

MED JORDNÄRA VISIONER SKAPAR CENTERPARTIET EN GRÖN OCH TRYGG VARDAG DÄR VI GER KRAFT ÅT VARJE MÄNNISKA.

Det  är ju en fin komplimang som egentligen summera anledningen till varför vi drog i gång detta projekt. För att göra skillnad i människors vardag.

Bjarne och centerpartiet skänkte en begagnad  bärbar dator till Moskosel Framtid som kommer mycket väl till användning. Det tackar vi för.
Visionen besannades av driftiga bybor i Moskosel

Eva Granström och Britt-Inger Lindgren berättar hur resan för Moskosel Framtid varit. De ångrar inte en sekund att de valde att jobba med detta enorma projekt

Kända profiler i Arvidsjaur ger sin syn på Moskosel 2021 

Sara  Lundberg
Kommunalråd

Utvecklingen i Moskosel de senaste två åren har verkligen varit fantastisk. Det är underbart att se allt som ni gjort. Särskilt är flytten av Spånhålan och tillskapandet av den digitala butiken den verkliga höjdaren. Detta i sin tur bygger på stark vilja och drivkraft hos er alla. 

Utvecklingen i Moskosel betyder mycket för hela kommunen. Först och främst höjer ni Moskosels attraktivitet för besökare och inflyttande och med det också hela kommunens  attraktivitet. Sedan handlar det om att inspirera andra att växa genom egna krafter. Inte minst har ni vänt på perspektivet genom att inte längre vara orten med sämsta servicen.Sådan här insatser kan inte beordras av någon som t ex kommunen.

Jag vill rikta ett stort tack till er alla i Moskosel för era bedrifter!

 

Bjarne Hald
Centerpolitiker

Utvecklingen visar på den kraft som finns när man tillsammans bestämmer sig för att förändra och hittar formeln för att förena alla viljor och önskemål mot ett gemensamt mål. Färdriktningen är tydlig, vägen dit kräver hårt arbete men framförallt en gemensam vilja att nå målet.

Ensam är inte stark, tillsammans, föreningar, näringsliv, kommunen och staten tillsammans kan vända utvecklingen till något positivt. Det är i detta som nyckeln till framgång finns. Hela kommunen påverkas av positiva händelser, inte minst när det sker utanför centralorten. "Om dom kan, kan vi", känslan sprider sig till andra. Det har också en positivt inverkan på attityder bland tjänstemän, politiker och innevånare i kommunen.

 Det stora engagemang och med den beslutsamhet som man nu agerat utgör ett föredöme, som ger ringar på vattnet i helheten inom kommunen.

Kent Norberg
Kommunikatör

 Jag är imponerad över kvinnornas handlingskraft i byn, som inte lyssnat på de negativa kommentarer utan fortsatt att tro på deras vision om att skapa ett nav med digital lanthandeln. I processen dit har de dessutom lyckats omvända de som var pessimistiska till att nu vara positiva. Utan tvekan ett behövligt lyft för hela byn samt för närområdet med fritidshus.

Anne Enoksson
Näringlivsstrateg

Utvecklingen som skett i Moskosel de senaste två åren är helt fantastisk och det visar på framtidstro och stark drivkraft. Det har helt klart en positiv effekt för hela kommunen och förhoppningsvis resulterar det i nya medborgare till kommunen och verksamheter som vill etablera sig i Moskosel.

Lena Ruth
Kommunchef

Det är helt fantastiskt det som hänt i Moskosel, att med ideella krafter skapa en butik och mängder av aktiviteter och på så sätt blåsa liv i en hel bygd. Tillsammans har Moskoselsborna visat att allt är möjligt. Moskosels utveckling ger hopp för Arvidsjaurs kommun, att våra byar blir livskraftiga är en utveckling i rätt riktning för hela Arvidsjaur.

.

Karre Lidén
Näringlivsenheten

Utvecklingen som skett i Moskosel de sista åren är en fantastisk möjlighet för alla som är boende i byn och runtomliggande byar.  Detta leder till att byn utvecklas från flera håll när övriga ser hur framåtandan spirar. Det kommer säkert att leda till att fler bor kvar och fler flyttar dit! Ni är många som visar att Moskosel är en fin plats att leva på! Den service som ni kan tillhandahålla till invånarna är mer än man hade kunnat tro var möjlig! Mycket bra jobbat!

Utvecklingen i Moskosel är bra för hela kommunen och det leder till en levande bygd som alla i kommunen kan dra nytta av och det kan säkert ge ringar på vattnet för fortsatt utveckling även på i andra byar. Vi vill att hela Sverige ska leva och ni har verkligen visat att tillsammans kan man åstadkomma mycket bra utveckling på relativt kort tid!

 

.